De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Statenleden van CDA in Overijssel hekelen melkveevoer-maatregel

Statenleden van CDA in Overijssel hekelen melkveevoer-maatregel

NIJVERDAL -  De statenfractie van het CDA in Overijssel vindt het logisch dat boeren het vertrouwen in de overheid verliezen vanwege een gebrek aan duidelijkheid, waardering en perspectief. De fractieleden Piksen uit Nijverdal en Van de Toorn stellen dit naar aanleiding van de veevoermaatregel, wat die moet er versneld komen of later van kracht worden. Zulks met het oog op overleg van melkveehouders met experts, onder wie veeartsen.

De minister wil dat boeren tijdelijk minder eiwit mogen voeren aan koeien om de uitstoot van stikstof te reduceren met 0,2 kiloton. Melkveehouders vrezen negatieve gevolgen voor diergezondheid, zoals vervetting van koeien aan het einde van de lactatie, verminderde weerstand en kalveren die bij de geboorte minder vitaal zijn.

De fractie van het CDA in Overijssel begrijpt dat boeren het vertrouwen in de overheid ondertussen verliezen door deze voermaatregel en dat er steeds minder draagvlak is voor stikstofmaatregelen. ‘Terwijl dit vertrouwen juist zo broodnodig is voor de verdere stikstofaanpak’, aldus Van der Toorn en Piksen, die daaarom aandringen op spoed.

Deel dit nieuws!