De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Tubbergen wenst (zorg)woningen in het groen op plek Verdegaalhal

Tubbergen wenst (zorg)woningen in het groen op plek Verdegaalhal

TUBBERGEN - Na de afbraak van de Verdegaalhal in Tubbergen worden op de vrijkomende grond woningen gebouwd, waarvan een aantal met een impliciete zorgfunctie. Daar ligt volgens het gemeentebestuur een duidelijke behoefte: huisvesting voor starters op de woningmarkt, ouderen die kleiner en beschut willen wonen alsmede huizen voor zorgbehoevenden.

De nabijheid van het dorpscentrum met zijn voorzieningen maakt de plek van de voormalige sporthal Verdegaal geschikt voor dit type woningen, temeer daar de gemeente er nadrukkelijk naar streeft om woningen/appartementen te bouwen in een omgeving met behalve de centrumvoorzieningen op loopafstand eveneens ruime groenvoorzieningen ter verpozing.

De gemeenteraad heeft het college van burgemeester en wethouders de afgelopen beteugeld om optimale inbreng van dorpsbewoners en andere betrokkenen te krijgen, teneinde een breed gedragen 'invulling' te krijgen van het terrein, of, zoals fractievoorzitter Luttikhuis van het CDA het formuleerde, van deze 'unieke plek in het centrum van Tubbergen'. 

De boodschap was wethouder Volmerink zeker in tweede instantie glashelder. Er komt nu een 'actieve grondpolitiek' op gang met als doel starters- en levensloopbestendige woningen te bouwen op de plek van de oude sportaccommodatie en met name 'stakeholders' als Tubbergen Bruist, Ondernemers Hart en omwonenden permanent er serieus bij te betrekken.

Deel dit nieuws!