De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Leupen wil herdefiniëring Kunstvereniging Diepenheim met omgeving

Leupen wil herdefiniëring Kunstvereniging Diepenheim met omgeving

DIEPENHEIM - Het is belangrijk dat duidelijk wordt hoe de Kunstvereniging Diepenheim zich verhoudt tot het stedeke én tot het nationale en internationale speelveld. Dat vindt de nieuwe voorzitter Leupen van de Kunstvereniging. Ze trad aan als opvolger van preses Schimmelpenninck die dertien jaar in het bestuur zat en voorzittershamer vijf jaar hanteerde.  Leupen woont in Arnhem en runt sinds 2001 vanuit daar haar eigen bureau voor strategie, training en gespreksleiding, binnen de kunsten én ver daarbuiten.

Leupen ziet zichzelf als een 'klankbord' voor de leden, de medewerkers, collega-bestuursleden en de zakelijke en artistieke leiding. Daarnaast wil ze een samenwerkingspartner zijn voor collega-instellingen in de regio. Eind vorig jaar trad ze toe tot de Raad van Advies van de Diepenheimse presentatie-instelling, waarna ze direct al wel meer voor de Kunstvereniging wilde doen. 'Ik voelde me zeer vereerd toen het bestuur vroeg of ik de opvolger van Just Schimmelpenninck wilde worden', aldus de nieuwe preses.

Na haar pianostudie en opleiding culturele bedrijfsvoering koos Leupen (1961) voor de zakelijke kant van de kunsten en specialiseerde ze zich in het organiseren en presenteren van projecten. Ze werkte als projectcoördinator, hoofd PR & educatie en zakelijk leider bij achtereenvolgens Stedelijk Conservatorium Arnhem, Theater van het Oosten (voorloper van Toneelgroep Oostpool) en ArtEZ faculteit Theater. In de beeldende kunst raakte zij thuis toen zij in 2008 voorzitter werd van de Gemeenschap Beeldende Kunstenaars, de beroepsvereniging voor professionele kunstenaars in Gelderland, en in haar rol als regiomakelaar die zij van 2017 tot 2019 bij het Mondriaan Fonds vervulde.

Deel dit nieuws!