De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • College in Hengelo vraagt raad bijna ton voor organisatie Wijkkracht

College in Hengelo vraagt raad bijna ton voor organisatie Wijkkracht

HENGELO - Het college van burgemeester en wethouder der gemeente Hengelo stelt de gemeenteraad voor krap een ton beschikbaar te stellen voor de versterking van Wijkkracht. De bedoeling is om een bedrag van 96.350 euro uit te trekken voor het aanstellen van een kwartiermaker die een betrekking voor een jaar krijgt.

De kwartiermaker krijgt een parttime functie op de afdeling Ondersteuning en Zorg in het stadhuis ten behoeve van de het bevorderen van betrokkenheid en samenwerking met de uitvoering van d Wet maatschappelijke ondersteuning. Vóór de raad een oordeel velt wil het college ook weten hoe de Adviesraad Sociaal denkt over het initiatief en het plan van Wijkkracht.

De bedoeling is welzijnsorganisatie de subsidie te vertrekken om uitvoering te geven aan het plan tot versterking van de zogenoemde ontmoetingsvoorzieningen in de stad en de daarbij behorende wijkactiviteiten. Het gaat hom ondersteuning bij laagdrempelige activiteiten, met inzet van vrijwilligers, die bijdragen aan vitaliteit en zelfredzaamheid.

 

Deel dit nieuws!