De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Hein Heun sloopt in Vroomshoop na aanpassing binnen milieunormen

Hein Heun sloopt in Vroomshoop na aanpassing binnen milieunormen

VROOMSHOOP – Het sloopbedrijf Hein Heun te Vroomshoop voldoet grotendeels aan de voorwaarden van de vergunning. Dit blijkt uit een uitspraak van de Raad van State die zich boog over klachten van omwonenden. Ze kregen in grote lijnen nul op het rekest, mede doordat op last van de gemeente Twenterand een aantal regels over geluid en parkeren zijn verduidelijkt en waar nodig aangepunt.

Naar het oordeel van de Raad van State is het bestemmingsplan in zijn voorschriften en stipulatie én vanwege een aantal milieutechnische aanscherpingen en andere aanpassingen nu volstrekt duidelijk. De omwonenden vinden dat de regelgeving nog altijd te veel ruimte laat, met overlast ten gevolge, die ze nu al zouden ervaren doordat ze onvoldoende bescherming bieden tegen met name geluidsoverlast. Hein Heun laat weten de verduurzaming hoog in de banieren te voeren.

Hein Heun heeft in Twente drie bedrijven en is gespecialiseerd in het slopen van gebouwen, steeds vaker demontage, renovatie en hergebruik van materialen. Het bedrijf ontstond 35 jaar geleden in Vroomshoop en heeft ook een vestiging in het havengebied van Enschede en één in Duitsland.

 

 

Deel dit nieuws!