De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Huisartsenpraktijken Van de Fliert en Vloedbeld in 'school' Wierden

Huisartsenpraktijken Van de Fliert en Vloedbeld in 'school' Wierden

WIERDEN - In het Het voormalige schoolgebouw De Touwladder te Wierden zullen zich de huisartsenpraktijken Vloedbeld en Van de Fliert vestigen. Dat heeft de gemeente als verkopende partij bekendgemaakt. Er waren drie kandidaten die een bod deden op de vroegere openbare school aan de Schoolstraat in Wierden-west.

De beide huisartsenpraktijken boden met hun plan ‘huisartsen onder één dak’ het meeste geld voor de school. De gemeente wilde minimaal vier ton vangen. De beide artsen zijn van plan er een ‘huisartsenpraktijken onder één dak’-constructie van te maken, een gezondheidscentrum, waar ook ruimte is voor andere eerstelijns zorgverleners.

Het gemeentebestuur is volgens wethouder Coes, die de zorgportfeuille waarneemt voor de zieke wethouder Braamhaar, 'heel blij' met het plan van de huisartsen hebben ingediend. 'Het voldoet aan de wensen die wij voor ogen hadden met dit karakteristieke pand en heeft echt een maatschappelijke meerwaarde voor Wierden', aldus de portefeuillehouder.

Vloedbeld en Van de Fliert zijn al langere tijd op zoek naar een geschikte plek voor de verwezenlijking van een gezondheidscentrum in het dorp. Ze houden nu praktijk in panden aan de Akeleistraat in Plan Oost respectievelijk de Eikenlaan in de Grote Maat.

Deel dit nieuws!