De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   

Overigens DCXCXIII

Vandaag bracht ik een bezoek aan Rudy Klomp, de filosoof van De Kiepe, beeldend kunstenaar te Enschede, die ook aan Het Leunenberg resideert, met zijn muze, steun en toeverlaat. Dat bezoek had te maken met onderzoek voor een boek en een expositie over leven en werk van collega-kunstenaar en bentgenoot Han(s) Veneman, die volgend najaar drie decennia geleden in het harnas stierf.

Klomp is een miskend genie, want gebrek aan tact maakt hem miskend, waar hij trouwens niet onder lijdt, want hij kapittelt de elkaar benoemende verambtelijkte leden van de politieke, economische én culturele nomenklatoera hier te lande, in wier troosteloze bestaan plek noch poen is voor lastposten, ver(der)kijkers en waarheidzoekers, onder wie de Klompen en Venemannen dezer arme wereld.

Het grootste probleem van het rijkste deel van de aardkloot is de geestelijke armoede, waarin politiek uit ingestudeerde reclamepraat en neuzeldrammerij betaat, economie uit bezit en behoud en de beeldende kunst uit mooimakerij, namakerij en meepraterij, zonder verleden en toekomst, bij gebrek aan raison-d'étre. Uitzonderingen daargelaten en hierbeschreven - mijn klomp breekt. Klomp niet.

 

Deel dit nieuws!