De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Tubbergen na Almelo, Rijssen-Holten en Hardenberg balvast innovatief

Tubbergen na Almelo, Rijssen-Holten en Hardenberg balvast innovatief

TUBBERGEN/ALMELO - De gemeente Tubbergen heeft zich aangesloten bij het innovatie-initiatief van de voetbalclub Heracles Almelo. Voorafgaand aan een bijeenkomst over 'Innoveren in de crisis’ tekende wethouder Bekhuis van Tubbergen de samenwerkingsovereenkomst. Namens de Almelose eredivisionist zette algemeen directeurToussaint zijn handtekening.

Bekhuis ziet het netwerk bij Heracles als vehikel voor de bevordering van ondernemerschap en technologische vooruitgang. Daartoe biedt volgens haar in het netwerk mogelijkheden. Ze motiveert: 'Het is voor onze gemeente en voor onze bedrijven van groot belang dat we talenten weten vast te houden. Ze leveren een belangrijke economische en sociale bijdrage aan Tubbergen.'

Eerder al sloten behalve de gemeente Almelo ook de ondernemende gemeenten bij uitstek Rijssen-Holten en Hardenberg zich aan. Het streven is dat in elk geval de gemeenten van de voormalige Gemeentekring Almelo zich aansluiten bij het innovatie-initiatief van de Almelose eredivisionist: Hellendoorn, Twenterand en  Wierden, ook gemeenten grenzend aan Almelo.

Het innovatie-initiatief brengt partijen uit onderwijs, bedrijfsleven en de overheid samen. Het doel is een gezamenlijk aanbod voor talent in de regio te creëren om studenten aan te trekken en te behouden. Onderzoeksgroepen uit het onderwijs worden aan het bedrijfsleven verbonden en proberen op deze manier te innoveren. Het stadion is daarbij de centrale werkomgeving.

 

Deel dit nieuws!