De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Duurzaamheidscentrum van Nijverdal in voormalig pand Oudelaar

Duurzaamheidscentrum van Nijverdal in voormalig pand Oudelaar

NIJVERDAL - In het voormalige pand van Oudelaar Optiek aan de Grotestraat te Nijverdal hebben ex-wethouder Paalman en huidig wethouder Nijhof der gemeente Hellendoorn het Duurzaamheidscentrum van de Stichting Platform Duurzaam vandaag geopend. Met een bescheiden budget, afkomstig van donateurs en andere begunstigers plus een bijdrage van duizend euro van de gemeente voor de inrichting is er volgens secretaris/penningmeester Nije Bijvank hard gewerkt om er its moois van tE maken.

Naar de mening van Paalman, behalve ex-wethouder tegenwoordig vice-voorzitter van de Stichting Platform Duurzaam is alles gebeurd volgens de doelstellingen van de stichting.Over die doelstellng zegt ze: 'Het gaat om duurzaamheid in brede zin en daarvoor kunnen bezoekers vanaf vandaag bij ons terecht. Natuurlijk geven we ook informatie over energie, maar het gaat ook om hergebruik van spullen, oftewel circulaire economie, om water, afval, biodiversiteit, afgedankte spullen, fairtrade en sociale duurzaamheid.'

Onderdeel van het Duurzaamheidscentrum is het Repair Café waar mensen kapotte spullen (zoals elektrische apparaten, meubels, speelgoed ) naartoe kunnen brengen voor reparatie. Nije Bijvank: 'In de toekomst hopen we dat het mogelijk is om de reparaties uit te voeren als de inbrengers erbij zijn en het ook samen te doen. Op dit moment is dit niet mogelijk vanwege de beschikbare ruimte in relatie met de corona-maatregelen.

 

 

 

 

Deel dit nieuws!