De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Raven dreigde raad Hellendoorn met inzet commissaris bij Regge

Raven dreigde raad Hellendoorn met inzet commissaris bij Regge

NIJVERDAL - Als de gemeenteraad haar zou verbieden maatregelen te treffen om spelende kinderen te verbieden van een brug in de Regge te springen, zou burgemeester niet schromen de commissaris van de koning te vragen de gemeenteraad terug te fluiten. Dat zei Raven in de laatste raadsvergadering voor het zomerreces, tijdens een driest spetterend debatje.

Een aantal raadsleden, met voorop het volksvertegenwoordiger Runneboom van Lokaal Hellendoorn, vindt dat de burgemeester wel heel ver gaat in haar pogingen het van bruggen springen te beteugelen van in de Regge zwemmende en van fietsbruggen springende kinderen, door er de gemeenteraad een noodverordening in werking te laten gaan. Het zou schieten op muggen zijn.

Raven stelde dat het gevaarlijk kan zijn om van houten bruggen in de rivier te springen, want wat als en kind voor of op een boot springt en daar letsel aan overhoudt. In dat geval zal de lokale overheid aansprakelijk worden gesteld. Idem dito als een brug onder het gewicht van een meute jongeren zou bezwijken; het zou volgens Raven een regelrechte ramp kunnen zijn.

Veel jongeren trekken op warme dagen naar de natuurgebieden bezijden de Regge en met name bij de Overwaterbrug achter ijsfabriek Ben & Jerry’s, in de 'ongerepte' oorden tussen Koemaste en Kalvenhaar, is het vaak een drukte van belang. Dat gaat volgens Raven van kwaad tot erger en om te kunnen ingrijpen wil ze de noodverordening. Die ze bij meerderheid heeft gekregen.

 

 

Deel dit nieuws!