De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Achttien woningen op plek tuincentrum Braamhaar in Bornerbroek

Achttien woningen op plek tuincentrum Braamhaar in Bornerbroek

BORNERBROEK - Op de plek van het voormalige tuincentrum Braamhaar en Ankoné  aan de Schapendrift te Bornerbroek zullen achttien woningen verrijzen. Er mogen volgens het college van burgemeester en wethouders der gemeente Almelo, waaronder Bornerbroek sedert de eeuwwisseling ressorteert, maximaal tien vrijstaande woningen worden gebouwd plus acht twee-onder-een-kappers.

Het aantal van achttien is behalve wegens de sanering van het al enkele jaren geleden verlaten tuincentrum mede mogelijk door het opsplitsen van de woning aan de Schapendrift, van één naar twee, en het realiseren van een compensatiewoning in verband met de voorgenomen de beëindiging van de intensieve varkenshouderij van het naastgelegen agrarische bedrijf aan de Lohuisstraat. De gemeente wil verder gebruik maken van de zogenaamde rood-voor-rood-regeling. Vanwege strijdigheid met het bestemmingsplan vraagt het college de raad hiertoe over te gaan.

Het bedrijf verkocht in bloemen, planten en  tuinartikelen, maar de bereikbaarheid was een aanhoudend probleem en heeft nu de vestiging aan de Handelsweg in Wierden. De gemeente vindt de nieuwe bestemming van de grond aan de Schapendrift een uitstekend alternatief. Zo zou er sprake zijn van een verantwoorde stedenbouwkundige en landschappelijke inpassing, waarbij een onevenredige aantasting van de gebruiksmogelijkheden van de aangrenzende gronden en bouwwerken wordt voorkomen. Ook zal er géén sprake zijn van 'verrommeling' van het gewezen bedrijfsperceel.

 

Deel dit nieuws!