De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Haaksbergen gaat uit nood nóg meer taken uitbesteden aan Hengelo

Haaksbergen gaat uit nood nóg meer taken uitbesteden aan Hengelo

HAAKSBERGEN/HENGELO - De gemeente Haaksbergen is van plan een aantal bedrijfsvoeringstaken onder te brengen bij de gemeente Hengelo. Na onderzoek zou zijn gebleken dat de gemeente Hengelo 'op onderdelen net wat beter past' dan Enschede. Dat is de conclusie na gesprekken met beide gemeenten. Op het gebied van sociaal beleid, zoals de sociale werkvoorziening, is er al jaren samenwerking met Hengelo én met Hof van Twente én Borne.

De uitbesteding van taken vindt plaats in het streven om Haaksbergen als zelfstandige gemeente in de benen te houden. De gemeente kampt al jaren met grote tekorten en na jaren van talmen en toenemende druk van de provincie Overijssel is het nu erop of eronder voor de zelfbenoemde Ster van Zwolle. Dat gebeurt onder leiding van de enkele jaren geleden uit Borne ingevlogen burgemeester Welten de een hot line met de Luttenbregerstraat in Zwolle heeft.

De gemeente Haaksbergen gaat onder meer de  ICT-afdeling uitbesteden, wat prima kan in Hengelo doordat 'infrastructuur en processen meer op elkaar aansluiten'. Er volgt nog wel nader onderzoek. Daarna beslist de gemeente Haaksbergen definitief of de bedrijfsvoering wordt uitbesteed. Ook wordt duidelijker wat nodig is om de bedrijfsvoering in eigen huis te versterken als deze toch in Haaksbergen blijft. Dit onderzoek moet voor het eind van het jaar zijn afgerond. Wellicht zal de eerder ingelichte gemeenteraad er hedenavond in heel zijn velkoppigheid heet van de naald ook in het openbaar op reageren tijdens de debatten over de financiën dan wel het gebrek daaraan.  

 

Deel dit nieuws!