De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Raad volgt uitslag enquête: Grotstestraat in Nijverdal maand autoloos

Raad volgt uitslag enquête: Grotstestraat in Nijverdal maand autoloos

NIJVERDAL - De gemeenteraad van Hellendoorn stemde vanavond eensgezind in met een afsluiting van de Grotestraat gedurende een zomermaand. Het debat duurde kort, want ondanks verhalen over ondernemersverzet tegen de afsluiting stemde een riante meerderheid vóór het voorstel van het college van burgemeester en wethouders; eigenlijk zonder één wanklank.

Dat kwam ook doordat wethouder Nijhof aan het begin van de discussie die geen discussie meedeelde dat enquêtes van de gemeente leerden dat zowel onder bewoners als onder ondernemers/winkeliers ruime steun bestaat voor het plaan om 'op Nijverdal' net zoals in vroeger tijden het 'flaneren'  bezijden de Grotestraat weer ruim baan te geven, vooral onder jongeren die wilden zien en gezien wórden.

Het achterliggende idee is Nijverdal 'gezelliger' te maken en gelijktijdig 'veiliger, want er gebeuren nu nog relatief veel (bijna-) ongelukken. Een enquête van de gemeente onder veertig centrumondernemers leert volgens Nijhof dat zeventien hunner tegen zijn en 23 voor. Uit een peiling van de horecazaak De Gulle Goedzak zou naar voren komen dat van de 168 reageerders er drie tegen zijn en165 voor. Nijhof stelt dat er na de proef een evaluatie volgt 'met alle betrokkenen'.

Het deel van de Grotestraat tussen Keizerserf en Constantijnstraat werd in de 'regeerperiode' van de uit Deventer afkomstige en naar die stad teruggekeerde wethouder Walder een Artisachtig woonerf, met waterpartijen , fonteinen, rotsblokken en reusachtige planten, waar de auto slechts te gast is door stapvoets te rijden, maar te veel automobilisten laten zich daar weinig aan gelegen liggen.

 

Deel dit nieuws!