De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Habion zet Scholtenhof met aanleunwoningen Oldenzaal te koop

Habion zet Scholtenhof met aanleunwoningen Oldenzaal te koop

OLDENZAAL - De woningcorporatie Habion wil het wooncomplex Scholtenhof met de bijbehorende aanleunwoningen in Oldenzaal verkopen. Het college van burgemeester en wethouders kan daarmee leven op voorwaarde dat er sprake is van 'verkoop aan een lokaal bestendige partner'. De appartementen en woningen worden nu gehuurd door de Zorgfederatie Oldenzaal, die al eerder aangaf dat de volkshuisvestelijke prestaties van Habion in Oldenzaal voor verbetering vatbaar zijn. Het gaat dan met name om de vernieuwing en verduurzaming van haar bezit en een toekomstperspectief.

Habion gaat zich na de fusie met de woningcorporatie Onze Woning in Rotterdam meer op deze stad en omgeving richten en dit zal volgens het Oldenzaalse college minder attentie en aandacht voor een lokale invulling van de prestatieafspraken.  In de recent ontvangen nieuwe concept-prestatieafspraken heeft Habion laten weten haar bezit in Oldenzaal te willen verkopen. Het college zal daar zijn akkoord op geven als de nieuwe eigenaar bereid is goede afspraken te maken die tegemoet komen aan de wensen van het gemeentebestuur en aan die van de bewoners. Hoe en wat, dat zal moeten blijken.

Onlangs deed zich in Rijssen iets vergelijkbaars voor toen de stevig geproportioneerde Brabantse volkshuisvester Mooiland zich terug wilde trekken uit Rijssen waar ze nog zo'n dertig huurwoningen in bezit had. De woningcorporatie De Goede Woning in Rijssen nam ze over. Voor de hand ligt dat de stedelijke woningstichting WBO een zelfde move overweegt, mede omdat  het wooncomplex Scholtenhof met de bijbehorende aanleunwoningen zoals aangegeven aan vernieuwing toe zijn en tegelijkertijd aan de huidige eisen van comfort en  duurzaamheid zullen moeten voldoen. 

 

Deel dit nieuws!