De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Koopman door het stof vanwege miljoenentekorten in Haaksbergen

Koopman door het stof vanwege miljoenentekorten in Haaksbergen

HAAKSBERGEN - De gemeenteraad van Haaksbergen zal overmorgen naar verwachting unaniem instemmen met het vrijspelen van elk jaar een miljoen om het weerstandsvermogen op peil te brengen. Het college van burgemeester en wethouders ging hedenavond diep door het stof voor wat wethouder Koopman van Financiën in één ademtocht drie keer 'teleurstellend' dan wel 'buitengewoon teleurstellend' noemde.

Het gevolg van het financieel beleid (of het ontbreken ervan) betekent dat er gaten in het meerjarenperspectief zijn geschoten met als gevolg dat er de komende jaren structureel geld bij zal moeten om de boel te stutten en Haaksbergen als een zelfstandige gemeente te handhaven. Het is volgens Koopman 'teleurstellend' dat op een begroting van zestig miljoen een rekeningtekort van 3,4 miljoen moest worden geslikt.

Voor burgemeester Welten was 2019 een dieptepunt, waarbij hij over 'gezamenlijke onmacht' repte. De gemeente Haaksbergen gokt op basis van de analyses van de auditcommissie en het accountantsverslag op een ommekeer door om te beginnen een 'concerncontroller' aan te stellen, op basis van het advies van de accountant. Het grootste probleem was de afgelopen jaren de mix van onkunde en onvermogen.

Deel dit nieuws!