De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Raad van Hengelo eist tempo college bij vernieuwing stadscentrum

Raad van Hengelo eist tempo college bij vernieuwing stadscentrum

HENGELO – Er is meer actie nodig van het gemeentebestuur om van woorden tot daden te komen bij de vernieuwing en de verlevendiging van de binnenstad. De gemeenteraad begint zijn geduld te verliezen. Zo maakt politiek leider Wiertsema van de grootste (college)partij Pro Hengelo gewag van een ‘woordenbrij’ in de ‘kadernota’ en dat verwijt hij het college. ‘Wat ontbreekt is peper en zout. Onze verwachtingen zijn niet te hoog gespannen, maar juist te laag.’

De toenemende leegstand en de verdere afkalving van voorzieningen, winkels en activiteiten in de binnenstad is de gemeenteraad een doorn in het oog. In opdracht van het college inventariseert het bureau De Rode Wouw uit Deventer de wensen van bezoekers van de binnenstad , met een accent op de gewenste functionaliteit en herinrichting van het Marktplein, binnen gestelde kaders, bij kritische geesten ondertussen ook bekend als het Plein der Gesneefde Plannen.

Ook verantwoordelijk wethouder Van Wakeren van Pro Hengelo en programmamanager Nijenhuis zullen met enige regelmaat ‘ideeën ophalen bij bezoekers van het stadscentrum’. Het moet in het najaar al tot concrete plannen leiden én politieke besluitvorming.

 

Deel dit nieuws!