De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Broekhuizen nieuwe burgemeester Twenterand (CDA weer in college)

Broekhuizen nieuwe burgemeester Twenterand (CDA weer in college)

VRIEZENVEEN - De nieuwe burgemeester van Twenterand heeft de huidige CDA-wethouder Broekhuizen van Heerenveen voorgedragen als nieuwe burgemeester in de vacature Visser.  De nieuwe burgemeester  kwam tien jaar geleden in fris en fruitig in de politiek. De 32-jarige Broekhuizen werd in 2010 raadslid, in 2013 was hij lijsttrekker en bij de formatie werd hij wethouder. Het betekent na twee jaar ook de rentree van het CDA in het college.

In zijn beleidspakket bestierde wethouder Broekhuizen in Heerenveen portefeuilles die aan het Manitobaplein de afgelopen jaren zowel politiek-bestuurlijk als sociaal-maatschappelijk brandgevaarlijk waren en een bult geld kostten. Het gaat dan om Grond en Geld (ruimtelijk en financieel beleid), maar ook op recreatie en toerisme en het beheer van de openbare ruimte.

Daarnaast heeft Broekhuizen de portefeuilles van werk en inkomen onder zijn hoede gehad en ook van publieke gezondheid alsmede het momenteel zeker in Twenterand politiek gevoelige dossier duurzaamheid, energietransitie en klimaatadaptatie. Hij was vóór hij wethouder werd om den brode woordvoerder van de commissaris van de koning in Flevoland.

Deel dit nieuws!