De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • SP wil persoonlijke actie minister Wiebes voor steun personeel Eaton

SP wil persoonlijke actie minister Wiebes voor steun personeel Eaton

HENGELO – Het besluit van het elektrobedrijf Eaton te Hengelo om nog eens driehonderd van de ruim zevenhonderd banen te schrappen zou minister Wiebes van Economische Zaken moeten nopen om zich hier met woord en daad tegen uit te spreken. In de Tweede Kamer dringt de in Enschede geboortige  parlementariër Futselaar van de SP daar op aan. Als bekend wil de Amerikaanse eigenaar van het bedrijf een deel van de productie naar Hongarije en Turkije.

De verplaatsing van bedrijvigheid past in een tendens van jaren van arbeid te verplaatsen naar lagelonenlanden. Dat gebeurde eerder ook al bij Eaton en recent nog bij Vredestein in Enschede. Er is, tegen deze achtergrond, volgens de SP nationaal gefaciliteerd regionaal beleid nodig ten dienste van het behoud van werkgelegenheid. Wiebes zou bovendien naar Twente/Hengelo moeten komen om zich ter plekke te laten informeren.

Futselaar: ‘Na het verschrikkelijke nieuws van het banenverlies bij Vredestein wordt Twente nu getroffen door de volgende ramp. In beide gevallen gaat het om relatief hoogwaardige productie die naar onder andere Hongarije verdwijnt. Dit is een patroon dat gestopt moet worden. Minister Wiebes, de regio, vakbonden en werkgevers moeten gezamenlijk met een strategie komen om deze tendens tegen te gaan. Twente verdient echt beter dan dit voortdurende banenverlies.’

Deel dit nieuws!