De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Problemen voor Van den Berg en jubel voor Paters over zwemwater

Problemen voor Van den Berg en jubel voor Paters over zwemwater

ENSCHEDE/VRIEZENVEEN - De bouw van een nieuw zwembad in Enschede zorgt voor flink wat politieke golfslag, waardoor wethouder Van den Berg kopje onder dreigt te gaan, zo bleek vanavond. Vooral de wijze van informatievoorziening leverde veel kritiek op, dit keer van raadsleden, zoals eerder als ook al van potentiĆ«le gebruikers van het zwembad, waaronder verenigingen. Veel raadsleden stoorden zich - niet voor het eerst -  aan de beroerde communicatie en het ontbreken of te laat ontvangen van relevante informatie. 

Van den Berg had sowieso een moeilijke avond, want kreeg ook veel kritiek, en niet voor het eerst, op zijn als wankelmoedig beoordeelde beleid terzake de energie-transitie., waarbij  de oppositie met name de wijze waarop Van den Berg met de (informatieplicht richting de) gemeenteraad omgaat. Het is te weinig, te diffuus en te laat, waardoor veel de raad zijn werk niet of moeilijk kan doen, namelijk het nemen van besluit. Vooral de oppositiebanken was in woord en gebaar verbolgen, waarbij een motie van afkeuring van het CDA in de lucht hing, al trok de partij die uiteindelijk in. Duidelijk is wel dat de BBE-wethouder zich geen misstappen meer kan veroorloven. Er wacht de schepen van de grootste partij in de gemeenteraad een hete herfst.

Twenterand

In de gemeente Twenterand (dorp Vriezenveen) werd vanavond zonder noemenswaardig debat ruim tien miljoen uitgetrokken voor de bouw van een zwembad ter vervanging van het afgeschreven complex De Stamper. Niet dat het in Twenterand van een leien dakje ging, want het zwembaddossier in deze gemeente hield de gemoederen al met al ruim tien jaar bezig, met verhitte koppen en financiƫle waterhoofden. In die zin had wethouder Paters als wethouder van Sport zowel het tij als de tijd mee. Niettemin waren er felicitaties.

 

Deel dit nieuws!