De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Boerman al voor aanvang kanaalschadedebat financieel door bocht

Boerman al voor aanvang kanaalschadedebat financieel door bocht

VROOMSHOOP/GEERDIJK – Om een politieke nederlaag af te wenden kiest gedeputeerde Boerman in de kanaalkwestie Almelo-De Haandrik eieren voor zijn geld. Dit betekent een ruimere schaderegeling voor bewoners wier woningen zijn aangetast,  ook als niet honderd procent vaststaat dat zulks het gevolg is van werkzaamheden aan de kanaaldiepte en de damwanden. 

Om zijn bestuurlijke hachje te redden zal hij morgen in de plenaire zitting van Provinciale Staten zijn ommezwaai formeel bekend maken, maar in de papieren is het al vastgelegd. Vorige week pleitten bijna alle fracties voor deze ruimhartigheid, maar gaf de gedeputeerde van de ChristenUnie nog geen krimp. Nu het ernst wordt verkiest Boerman de gewenste  'aanpassing'.

De bewoners van alle huizen met schade ontvangen hoe dan ook  een bedrag van twee ton, zonder de angst en twijfel van nóg een onderzoek om te bepalen of het terecht is en zo ja in welke mate precies. Nog los van het psychische effect dat een nieuwe onderzoek heeft op de bewoners is het ook nog maar de vraag of het überhaupt definitief uitsluitsel zou geven.

 

Deel dit nieuws!