De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Oppositie in raad Almelo vangt bot met wijzigingsplannen begroting

Oppositie in raad Almelo vangt bot met wijzigingsplannen begroting

ALMELO - De (links geörienteerde) oppositie in de raadszaal van Almelo kreeg vandaag nauwelijks een voet aan de trapper in pogingen bezuinigen te voorkómen of tenminste te verlichten. Waar dat al lukte kwam dit door initiatieven van coalitiepartijen. Het zogenoemde Links Blok van PvdA, SP, GroenLinks en Leefbaar Almelo kreeg niets voor elkaar na naarmate de dag vorderde daalde de stemming aanmerkelijk, met name toen het op stemmingen aankwam.

Het was  al vrij snel dat de stemming, nog vóór er werd gestemd,  tot onder het nulpunt daalde. Het werd zelfs ijzig toen wethouder Langius van Financiën Vastgoed en op alle sugesties en verzoeken vanuit de oppositie liet weten dat ze goed bedoeld waren, maar inhoudelijk kansloos.  De lijn van het college was, zei hij, 'toch echt de manier waarop we het moeten doen.' Zo moest en zo zou het gaan, en daarmee moest de oppositie het doen. Dat kwam niet meer goed.

Toen hij ook nog stipuleerde dat het college 'niet zover in het rood will zakken dat we er niet meer uitkomen' was de boot helemaal aan. De sfeer was om te snijden, dat kwam ook niet meer goed in de loop van de dag. Er werd nog wel gehint op een lokale verzoendag, een heisessie, zelfs werd een therapiedag geopperd, maar daar had niemand zin. Het grootste punt van de oppositie was dat het voor baas Langius al vaststond dat er 1,7 miljoen wordt bezuinigd, met name op culturele, educatieve en maatschappelijke initatieven en activiteiten, plus hulp, zorg en bijstand.

 

 

Deel dit nieuws!