De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Twente verzekerd van organisatie Special Olympics 2022 in regio

Twente verzekerd van organisatie Special Olympics 2022 in regio

HENGELO – De gemeenten in Twente hebben de zekerheid gekregen dat ze volgend jaar de Special Olympics mogen organiseren. Daar is de afgelopen maanden een zware lobby voor gevoerd. De onderdelen zullen in meerdere gemeenten plaatsvinden, al naar gelang de beschikbare sportaccommodaties. Het evenement zou deze zomer zijn, maar werd als zoveel grote sportevenementen afgelast vanwege de corona-pandemie. Om die reden is het naar juni 2022 verplaatst.

De regio Twente spande zich van meet af aan in om de Spelen binnen te hengelen. Deze missie was door de strakke opzet en de regionale eenheid zonder onderlinge wrijving tussen gemeenten van meet af aan kansrijk. Het bidbook en de faciliteiten gaven vervolgens de doorslag.

De gemeente Hengelo zal het het epicentrum zijn, met onder meet de FBK-atletiekaccommodatie, maar ook andere gemeenten krijgen onderdelen van de Spelen toebedeeld, waaronder de sportfaciliteiten van de UT-campus in Enschede en de internationale sporthal ISPAA te Almelo.

Ook kleinere gemeenten krijgen wedstrijden in huis. Zo zal het korfbal (hier een olympische sport) zich afspelen in Twenterand, te weten bij Amicitia in Vriezenveen en bij TOP in Vroomshoop.

Deel dit nieuws!