De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • BBE akkoord met zwemwaterroute maar ziet ook nog extra kansen

BBE akkoord met zwemwaterroute maar ziet ook nog extra kansen

ENSCHEDE - Hoewel het versoberde zwembadplan in Enschede ook volgens de grootste coalitiepartij BBE teleurstellend is, kan de partij leven met de 'financieel veilige keuze in deze periode', althans voorlopig. Het 'afgeslankte' plan past volgens het raadslid Brouwer op de korte termijn binnen het gestelde exploitatiebudget van een miljoen.

Het voorstel is om op Het Diekman in Enschede-Zuid een zwembad te bouwen dat een sportbad 25x15.4 (30ºC) en een warmwaterbad 15x10 (32ºC) omvat en dit betekent dat de gemeente afziet van een driebadenconcept. Dit betekent wel het openhouden tot 2028 van Het Slagman in Enschede-Noord, met name voor verenigingen (wedstrijdsport).

BBE heeft zich volgens Brouwer altijd hard gemaakt voor decentraal zwemmen en is dan ook blij dat Het Slagman openblijft, ondanks het feit dat de nieuwbouw niet volledig voldoet aan 'ons ultieme plaatje'. In dat bestek blijft het streven een derde bad op Het Diekman. 'Wij willen dit echter wat scherper en duidelijker gesteld krijgen en zullen dit ook aankaarten tijdens het debat.'

Brouwer zegt trouwens óók mogelijkheden te zien om nog te schuiven wat betreft de configuratie, teneinde zó alsnog vanaf de opening eveneens te voorzien van een derde bad (wedstrijdzwemmen 25x21 (27ºC)) op Het Diekman mogelijk te maken en overweegt hiervoor een motie in te dienen.

Deel dit nieuws!