De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Twenterand klaar voor stamperslag over zwembad in Vriezenveen

Twenterand klaar voor stamperslag over zwembad in Vriezenveen

VRIEZENVEEN – Het lijdt geen twijfel dat de gemeenteraad van Twenterand deze maand besluit tot de bouw van een zwembad met drie bassins op het sportpark Het Midden tussen de velden van de voetbalclubs DETO en DOS’37. Er is daartegen nogal wat weerstand, niet alleen van een substantieel deel van de gemeenteraad, ook van het maatschappelijk middenveld, gerepresenteerd door de dorpsraden van alle vier de dorpen. Toch gaat het 'op zeker' door.

Daarenboven zijn er bezwaarschriften van omwonenden van Het Midden die aangeven voor gevaarlijke verkeerssituaties te vrezen. Ten tweede krijgen de coalitiepartijen Gemeente Belangen Twenterand (GBT) en ChristenUnie (CU) het verwijt dat ze met geld zouden smijten om iets moois voor zichzelf te realiseren, waarbij wordt gewezen op kostenoverschrijdingen. Ten derde zou het overleg met de buurt, verenigingen en dorpsraden ‘te weinig en te laat’ zijn geweest.

Op hun beurt wijzen GBT en CU erop dat ze juist heel veel overleg hebben gevoerd, met jan en alleman. Ook zouden binnen de dorpsraden in Twentrand uiteenlopende opvattingen heersen, wat in Vriezenveen al tot een scheiding der geesten zou hebben geleid. Dat het beoogde zwembad meer gaat kosten dan afgesproken, bijna een half miljoen, komt volgens de coalitie (college) door miscalculaties van voorgaande colleges, waarvan de CU trouwens al die jaren deel uitmaakte.

Het is zeker voor GBT, dat met twaalf zetels trouwens de absolute meerderheid heeft, het nieuwe zwembad te realiseren en dat gebeurt in de favoriete kern van de ChristenUnie, dat altijd voor Vriezenveen opteerde als vestigingsplek voor een nieuw zwembad, ook al omdat daar het huidige en tamelijk gebrekkige zwembad De Stamper staat en er in de toekomst aansluiting kan worden gezocht bij doelgerichte plannen voor binnensport- en onderwijsaccommodaties.

Deel dit nieuws!