De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Nieuwbouw vwo-school Assink zit er niet in; of toch in Scholtenhagen

Nieuwbouw vwo-school Assink zit er niet in; of toch in Scholtenhagen

HAAKSBERGEN - Het uitstellen van de bouw van een nieuwe school voor voortgezet onderwijs Het Assink in Haaksbergen pakt catastrofaal uit. Dat vreest de gemeenteraad in het kielzog van het schoolbestuur, maar het college van burgemeester en wethouders wijst erop dat er domweg geen geld is. Er is geen ander geld in de gemeentekas dan leergeld, dat al betaald is.

Het aanbod van bestuursvoorzitter Geurtzen van de scholengemeenschap om gedurende drie jaar de financieringslasten van nieuwbouw ten behoeve van Het Assink op het zere been te nemen kan naar het oordeel van wethouder Scholten niets aan de situatie veranderen. Het gaat volgens de wethouder om een bedrag van vijf ton per jaar voor de verrijzenis van de school.

Geurtzen zegt in de afgelopen jaren al te hebben geconstateerd dat vanwege de onzekerheid minder leerlingen bij Het Assink worden aangemeld en vreest dat deze tendens zich versterkt doorzet als het uitzicht op nieuwbouw verdwijnt. Indien de gemeente dat uitzicht nu niet biedt, kunnen de luiken volgens de bestuursvoorzitter langzaam worden gesloten. 'Mimimaal kan, catastrofaal niet.’

Dat karige tijden de inventiviteit aanwakkeren bleek toen Geurtzen ten overstaan van de gemeenteraad nog wel meegaf dat een nieuwe plek voor nieuwbouw wellicht soelaas biedt, waarbij hij concreet de zuidkant van Park Scholtenhagen noemde. In dat geval kunnen twee percelen (Bouwmeester en Van Brakel) te gelde worden gemaakt in plaats van één van de twee.

Deel dit nieuws!