De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Hengelo rondt woningbouw Watertorenpark met kleine concessie af

Hengelo rondt woningbouw Watertorenpark met kleine concessie af

HENGELO - Om tegemoet te komen aan bezwaren van omwonenden gaat van de geplande Parkwoningbouw in het Watertorengebied te Hengelo aan één kant een bouwlaag af. De gemeente Hengelo hoopt hiermee een bezwaarprocedure te voorkomen. De geplande kap van geboomte gaat wel door, wat deels nodig zou zijn vanwege de woningbouw, maar ten dele ook vanwege de mindere kwaliteit van een aantal bomen. Er geldt wel een herplantpicht.

De gemeenteraad van Hengelo is enthousiast over het aangepaste bouwplan, mede doordat het tegemoet komt aan de wens om de stad minder uit te breiden door in de buitengebieden nieuwe wijken op te trekken. Ook de stedebouwkundige aansluiting van de gedachte bouw het Watertorengebied. De grens van het bestemmingsplan wordt globaal gevormd door de Stadionlaan, de Socratesstraat, de Stroweg, de bebouwing aan de Parallelweg en de Parkvijver.

Het watertorengebied maakt deel uit van de herstructurering van Veldwijk Noord. Het doel is om van het watertorengebied een levendige, eigentijdse locatie te maken bestaande uit twee nieuw te ontwikkelen woningbouwlocaties en het hergebruik van het rijksmonument/watertorenensemble.

Deel dit nieuws!