De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Losser zit er goed bij; gemeentebestuur wil continueren én stimuleren

Losser zit er goed bij; gemeentebestuur wil continueren én stimuleren

LOSSER – Het college van burgemeester en wethouders der gemeente Losser trekt met ingang van volgend jaar 25.000 euro extra uit voor Tourist Info. Los daarvan wenst het college de knip trekken voor de aanleg van het nog ontbrekende gedeelte van het Lagapad tussen Losser en het kerkdorp Overdinkel. Dat blijkt uit de meerjarenbegroting van de gemeente. Goed nieuws voor burgers en bedrijven is dat het college wil afzien van een verhoging van de onroerendzaakbelasting, los van de inflatiecorrectie. 

Er komt inzonderheid geld vrij voor de dorpen Beuningen en Glane, waarbij het bedrag voor het ondersteunen van initiatieven in Beuningen al is bepaald op drie ton en de bijdrage voor ideeën in Glane nog moet worden vastgesteld.

Bij het college overheerst, zo laat de conceptbegroting zien, het inzicht dat spaarzin noodzakelijk is om tegenvallers in de toekomst te kunnen opvangen. Het achterliggende is hierbij de gevoelde noodzaak reserves kweken voor de post-corona-samenleving en voor krimpende rijksbijdragen. Het college stelt de gemeenteraad voor met het oog daarop vleespotten te vormen, een miljoen per jaar, teneinde tegenvallers in de toekomst het hoofd te bieden.

In dat verband heeft wethouder Nijhuis van Financiën in een persbericht laten opnemen dat het gemeentebestuur de afgelopen twee jaar ‘solide financieel beleid’ heeft gevoerd. ‘We kiezen er nu voor deze succesvolle koers vast te houden.’ Bij dit alles is het streven mensen uit de bijstand te houden of te halen, te investeren in jongeren(werk), preventief veiligheidsbeleid, zorg voor de natuur, straffe handhaving in de dorpen én in de natuurgebieden waar de gemeente Losser er nogal wat van heeft en het opwekken van duurzaam genoemde energie.

 

Deel dit nieuws!