De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Wierdense wethouder Braamhaar onwel en voorshands ziek thuis

Wierdense wethouder Braamhaar onwel en voorshands ziek thuis

WIERDEN/ENTER - Wegens oververmoeidheid heeft wethouder Braamhaar van Wierden zijn werkzaamheden tijdelijk neergelegd. Hij is volgens een woordvoerder dinsdag na een vergadering onwel geworden, maar het hoe en wat zijn onbekend. De verwachting is dat hij zeker de komende weken niet kan werken en dat zijn beleidsportefeuilles daarom zullen worden waargenomen door de collega-wethouders Coes en Kortenhoeven.

De voormalige betaald voetbal-scheidrechter Braamhaar was al eerder enige tijd uit de running wegens fysieke malheur die hem aan huis en haard kluisterde. Hij heeft zware beleidsportefeuilles, met name De Passie, maar ook jeugd en cultuur.

Braamhaar stond voor zijn partij NEW twee jaar geleden als lijstduwer op de verkiezingsbiljetten, maar werd met ruim voldoende voorkeurstemmen rechtstreeks gekozen en toen NEW bij de collegevorming twee wethouders kreeg toebedeeld werd hij in één adem door in het college geparkeerd, naast partijgenoot Kortenhoeven en CDA-kandidaat Coes. De laatste was de enige was met jarenlange ervaring, zij het niet in Wierden, maar in de gemeente Hellendoorn, op een totaal ander beleidsveld (zorg) dan in Wierden (ruimte/wonen). Met de komst van een en in deze functie eveneens onervaren burgemeester Tigchelaar kwam het aantal 'nieuwelingen' op drie.

Onduidelijk is hoe lang Braamhaar zijn werkzaamheden zal moeten staken, maar naar de inschatting van partijvoorzitter Nieuwenhuis zal hij naar verwachting 'tot de vakantie' thuis revalideren,  al was het maar om uit te zoeken wat hem nu precies mankeert. Gevreesd werd voor een hartaanval vanwege pijn op de borst, maar dat bleek in elk geval niet zo te zijn. Nieuwenhuis denkt dat 'werkdruk een rol speelt.  'We hopen dat hij er na de vakantie weer is.'

 

Deel dit nieuws!