De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Enschede kiest voor minder baden bij nieuw zwembad op Diekman

Enschede kiest voor minder baden bij nieuw zwembad op Diekman

ENSCHEDE  - Het college van burgemeester en wethouders presenteert de gemeenteraad een voorstel voor de bouw van een zwembad op Het Diekman in Enschede-Zuid dat geen schim is van het aanvankelijke plan dat drie jaar terug werd gelanceerd. Er komen om financiële redenen twee in plaats van drie baden.  Wat aanvankelijk niet kon, kan nu wel: het openhouden van zwembad Het Slagman in Enschede-Noord, speciaal voor het wedstrijdzwemmen.

De gemeenteraad besloot vorig jaar in een van de vele ‘tussendebatten’ over het slepende dossier, van een driebaden- over te stappen op een tweebadenconcept.  Daar komen wel nog de exploitatiekosten van Het Slagman bij. De nieuwbouw op Het Diekman omvat een sportbassin en een warmwaterbassin. Zo kan volgens het college van burgemeester en wethouders toch nog ‘meer dan de helft van de opgelegde taakstelling van vier ton’ worden gerealiseerd.

Ook elders in de regio zijn de komende weken presentaties en debatten gepland over nieuwbouw van zwembaden, onder meer een eerste presentatie van nieuwbouw van het Sportparkbad aan de Sluiskade te Almelo en een nieuw driebadenzwembad op sportpark Het Midden in Vriezenveen. De afstand tussen die zwembaden, met het ooit Vriezenveense en nu Almelose Aadorp er tussenin, is overigens vergelijkbaar met die tussen Diekman en Slagman.

Deel dit nieuws!