De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Raad van State geeft Almelo gelijk inzake Broodje bij Brug in Aadorp

Raad van State geeft Almelo gelijk inzake Broodje bij Brug in Aadorp

AADORP/ALMELO – De gemeente Almelo weigerde terecht een vergunning ten behoeve van Broodje bij de Brug van ondernemer Quick aan de Peppellaan in Aadorp. Deze uitspraak van de Raad van State heeft de gemeente met grote zojuist bekendgemaakt. De kwestie kwam deze week aan de orde in de veelbesproken uitzending van ‘Opstandelingen’.

Het oordeel van de Raad van State maakt een eind aan een langlopend conflict tussen ondernemer Quick en de gemeente Almelo. De gemeente weigerde twee-en-een-half jaar geleden een vergunning te verlenen aan de ondernemer voor haar bedrijf in een loods aan een woonstraat in een Aadopse woonwijk, want die zou in strijd zijn met het bestemmingsplan en past niet binnen de beleidsregels voor het afwijken daarvan. Naar het opvatting van burgemeester Gerritsen wilde het college in dit geval niet afwijken van het bestemmingsplan om de woon- en leefomgeving te beschermen tegen onwenselijke ontwikkelingen. Gerritsen daarover in het vliegende vaart-persbericht van de gemeente: ‘Het is mooi dat dat nu bevestigd wordt.

De ondernemer heeft weliswaar een beroep gedaan op een gewekte verwachting, erkent Gerritsen, maar net als de rechtbank oordeelt de Raad van State dat die verwachting ondergeschikt is aan het algemeen belang, temeer omdat de gemeente bereid is eventuele investeringen die de ondernemer op grond van die verwachting gedaan heeft te vergoeden.

Deel dit nieuws!