De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • CDA in Overijssel wil oprukkende wolven in de provincie reguleren

CDA in Overijssel wil oprukkende wolven in de provincie reguleren

NIJVERDAL – De statenfractie van het CDA stelt ‘een gebiedsgericht wolvenpreventieplan’ voor op grondgebied van Overijssel ‘met afschot als ultiem beheersinstrument’.

Het statenlid Piksen van de christendemocraten vraagt gedeputeerde staten naar de bereidheid ‘Brussel’ te vragen om een (gedeeltelijke) ontheffing van de verplichting de wolf te beschermen. Onder meer in Duitsland en Frankrijk werd het daardoor mogelijk om wolvenvrije zones aan te wijzen.

Ook wil Piksen weten of Overijssel al instemde met het ‘wolvenplan’ zoals dat vorig jaar januari door het interprovinciaal overleg is vastgesteld, maar ook of een preventieplan wolvenschade wordt overwogen zoals in Gelderland al het geval is. Vanwege het toenemende aantal meldingen van wolven in Overijssel zou dat volgens het statenlid het overwegen waard kunnen zijn.

De natuurman van het CDA in Overijssel vindt verder dat het aanbrengen van landschapontsierende en kostbare hekken en netten om weilanden geen voorwaarde mag zijn om van overheidswege voor een vergoeding van ‘wolvenschade’ in aanmerking te komen.

Deel dit nieuws!