De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Alle vier de dorpsraden, ook Vriezenveen, tegen huidig zwembadplan

Alle vier de dorpsraden, ook Vriezenveen, tegen huidig zwembadplan

VRIEZENVEEN -  De dorpsraden van Vriezenveen, Vroomshoop- Geerdijk, Den Ham, Westerhaar en Bruinehaar zijn eendrachtig tegen de bouw van een nieuw zwembad op het sportpark Het Midden te Vriezenveen. ‘Het is eenvoudigweg financieel niet goed onderbouwd’,  zegt woordvoeder Davina van de Dorpsraad Vriezenveen. Ze vinden dat met geld wordt gegoocheld.

De kans dat de gemeenteraad zich volgende week dinsdag iets gelegen laat liggen aan dit standpunt is puur theoretisch, want de coalitiepartijen GBT (dat alleen al een meerderheid heeft) en ChristenUnie (dat altijd heeft gestreden voor een zwembad in Vriezenveen) hebben er veel energie in gestoken om na vele jaren zwembaddiscussie nu een knoop door te hakken.

Het gesprek met de dorpsraden heeft daar geen verandering in aangebracht, integendeel, nog meer mist. Volgens voorzitter Haan van de Dorpsraad Vroomshoop-Geerdijk werd er veel gepraat, maar weinig gezegd over essentiële vraagstukken. ‘Er werd van alles bijgehaald om ons als dorpsraden te overtuigen van hun ideeën, terwijl het plan in essentie gewoon niet klopt.’

In alle dorpen zou weerstand zijn, zelfs in Vriezenveen, ofschoon het driebadenzwembad dáár komt. De dorpsraden betreuren dat over de kosten (jaarlasten) tegenstrijdige verhalen de rondte doen en dat een verdere verhoging van de onroerend zaak-belasting, óp die van 25 procent, tot de mogelijkheden zou behoren. Verder vinden de vier dorpsraden dat de coalitiepartijen, voorop GBT, burgerinspraak/participatie hoog in de banieren hebben, maar er met het zwemwater niet aan willen. Volgende week dinsdag is er een informele kruising der degens tijdens een politiek beraad en precies twee weken later (30 juni) vindt er een besluitvormende vergadering plaats.

Deel dit nieuws!