De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Alle seinen op groen voor Singelpark om binnenstad van Oldenzaal

Alle seinen op groen voor Singelpark om binnenstad van Oldenzaal

OLDENZAAL – Het  bedrijf TWW Infra uit Oldenzaal heeft van de eigen stad de opdracht voor de binnenstadklus gekregen voor het Singelpark. De eerste fase omvat het gebied ter hoogte van de Walgaarden en winkelcentrum In den Vijfhoek. Het ontwerp wordt nu technisch uitgewerkt om de entree van het winkelcentrum begin september als eerste ‘element’ van de groene gordel om de city op te leveren.

Het nieuwe Singelpark moet het aanzicht van Oldenzaal een flinke facelift geven. Er ontstaat volgens de plannen een groene ring die de overgang naar het historische centrum van de Hanzestad benadrukt en een aangenaam verblijfsklimaat zou moeten bieden in aanvulling op de vele pleinen in de Oldenzaalse binnenstad.

Volgens wethouder Renkema, die de binnenstad, ruimtelijke ordening en cultuur onder haar bestuurlijke hoede heeft, zegt dat het plan recht doet ‘aan onze prachtige historische stad’. En ook: ‘Het zorgt voor een herkenbare groene omlijsting en voegt mooie nieuwe plekjes toe voor de bezoekers en bewoners van onze binnenstad. Het is een plan dat is bedoeld om in delen uit te voeren. Het geeft richting en duidelijkheid wanneer er projecten in dit gebied opgepakt worden en daar gaan we nog jaren plezier van hebben.’

Deel dit nieuws!