De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Tubbergen kiest voor wonen, zorg en groen op plek Verdegaalhal

Tubbergen kiest voor wonen, zorg en groen op plek Verdegaalhal

TUBBERGEN – Op de plek van de overbodig geworden sporthal Verdegaal in Tubbergen komen appartementen. Ook zal een deel worden gebruikt voor nieuwe concepten terzake wonen en zorg. Bovendien kan volgens wethouder Volmerink in de planvorming ook worden gekozen voor meer groen in het centrum van Tubbergen.

Met het opnieuw inrichten van de plek van Verdegaalhal, die overbodig werd door de bouw van sporthal De Vlaskoel,  wordt naar het oordeel van het college van burgemeester en wethouders vorm gegeven aan één van de actiepunten uit het Maatschappelijk Akkoord Tubbergen, namelijk het aantrekkelijk maken van de openbare ruimte en een goede nieuwe benutting van de plek van de oude hal met bloed, zweeet en tranen.

 Uit gesprekken met inwoners in alle kernen blijkt volgens het college telkens weer dat de behoefte aan woningen voor starters en ouderen groot is. Om die reden  ijvert de gemeente Tubbergen ervoor hiermee rekening te houden als ergens een nieuwe ontwikkeling mogelijk is. De gemeenteraad neemt eind deze maand een besluit over de exacte herbestemming van de grond van de Verdegaalhal, vermoedelijk conform het voorstel.

Deel dit nieuws!