De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Ex-leidsman van CDA in Almelo stapt over naar voorloper van FvD

Ex-leidsman van CDA in Almelo stapt over naar voorloper van FvD

ALMELO – In de gemeenteraad van Almelo heeft voormalig fractievoorzitter Zielman van het CDA de overstap gemaakt naar Democraten.Nu. Dit betekent ten eerste dat het CDA met vijf raadsleden niet meer de grootste fractie is, want dat is nu de VVD met zes zetels. Democraten.Nu verdubbelt zich in de raadszaal van één naar twee.

De bedoeling is dat de partij over twee jaar als lokale afdeling van Forum voor Democratie aan de raadsverkiezingen zal deelnemen.

Zielman werd twee jaar geleden na de verkiezingen gekozen tot fractieleider van het CDA in Almelo, maar maakte als aanvoerder plaats voor de ambitieuze fractiegenoot Tem Seldam die haar wethouderschap had willen continueren, maar dat niet mocht, van de fractie en de rest van de raad. Dat heeft de huidige CDA-wethouder Van Mierlo zijn politieke carrière aan te danken, want bij de verkiezingen was hij als raadslid buiten de boot gevallen, om door deze speling van het lot als wethouder terug te keren.

Zielman draaide na zijn aftreden als fractievoorman redelijk anoniem meen in de fractie der christendemocraten en heeft nu gekozen voor de toch wel als curieus ervaren overstap naar de eenmansfractie van Gerritsen, die trouwens behalve in diens fractie ook in het bedrijf waar Gerritsen de scepter zwaait zijn ‘baas’ is.

 

Deel dit nieuws!