De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Veertig miljoen en mogelijk meer voor schades Almelo-De Haandrik

Veertig miljoen en mogelijk meer voor schades Almelo-De Haandrik

VROOMSHOOP/GEERDIJK - De statenfractie van het CDA in Overijssel dringt aan op snelle besluitvorming over de afhandeling van de schade aan de huizen bezijden het kanaal Almelo-De Haandrik. Naar het oordeel van het CDA in de Provinciale Staten van Overijssel moet het hele gereserveerde bedrag van veertig miljoen naar de afhandeling van de schade aan de huizen bezijden het kanaal Almelo-De Haandrik. Volgens woordvoerder Eshuis is het nog de vraag of dit bedrag voldoende zal zijn voor de begeleiding, het herstel en eventueel de noodzakelijke vervanging van de zwaar beschadigde kanaalwoningen, bij elkaar zo’n 340 huizen.

Eerder liet gedeputeerde Boerman weten te hopen dat deze veertig miljoen voldoende zal zijn. Er vindt 25 juni politiek beraad plaats over de kwestie tijdens een commissievergadering ten provinciehuize, waarna er voor 1 juli spijkers met koppen moeten worden geslagen in een plenaire zitting van Provinciale Staten over de vraag wát er voor hóéveel geld gaat gebeuren.

‘Hopelijk voelen de bewoners zich na de vaststelling van deze schaderegeling gesteund door een ruimhartige opstelling van de zijde van de provincie’, aldus Eshuis. Dit bracht hij  vorige week naar voren tijdens het interpellatiedebat over het onderzoeksrapport naar de oorzaken van de schade aan de woningen langs het kanaal, waarbij hij net als anderen, waaronder de lokale Stichting Kant Nog Wal, teleurgesteld was over aanpak en uitkomst van het onderzoek dor TNO en Deltaris.

Deel dit nieuws!