De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • PvdA wil inzicht in tekorten wegens crisis bij (onder meer) Reggehof

PvdA wil inzicht in tekorten wegens crisis bij (onder meer) Reggehof

GOOR – Naar inschatting van de PvdA in de gemeente Hof van Twente maakt zich zorgen over de toekomst van het theater De Reggehof. Om die reden wil de raadsfractie inzicht van het college over de tekorten, niet alleen bij het theater, ook bij andere culturele instellingen. De fractie vindt het vreemd dat de raad, toch één der belangrijkste subsidiënten, tot nu toe van het college van burgemeester en wethouders geen overzicht van kosten en baten krijgt, en van de naar de fractie vreest oplopende tekorten.

De PvdA vreest dat instellingen gaan omvallen. De Partij van de Arbeid vindt het absurd dat de Raad geen overzicht krijgt van de situatie van instellingen in onze gemeente die van de overheid afhankelijk zijn. Volgens de sociaal-democraten dreigen instellingen als met name De Reggehof vele tonnen te kort komen op hun exploitatie. 

Onlangs liet de partij via sociale media al weten zich ongerust te maken over de toekomst van producenten en podia, maar ook over de gevolgen van de crisis voor andere nonprofit-organisaties, waaronder sportverenigingen en recreatiebeleving. De fractie van de PvdA vroeg vorige maand mét D66, SP en GroenLinks al aandacht voor problemen die kunnen ontstaan bij gebrek aan inkomsten. Waar veel aandacht uitgaat naar economie zou er ook moeten worden gelet op andere vitale belangen, waaronder culturele.

Deel dit nieuws!