De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Meerderheid raad geeft Ten Berge in Enter na tien jaar parkeergelijk

Meerderheid raad geeft Ten Berge in Enter na tien jaar parkeergelijk

ENTER - Op basis van toezeggingen van vorige colleges van burgemeester en wethouders moet ondernemer Ten Berge in Enter bij zijn bedrijf/kapsalon aan de Dorpsstraat-Zuid de mogelijkheid krijgen twee woningen te bouwen zonder de verplichting om ter compensatie elders een grote parkeerplaats aan te leggen. De coalitiepartij CDA en de ChristenUnie zijn tegen, maar in de minderheid: elf tegen acht. Of dat zo blijft zal deo volente morgenavond blijken. Naar verluidt woedt in de fractie van coalitiepartij CDA nog in een interne discussie over een definitieve standpuntbepaling.

Het gaat om een lap grond tussen de woningen met de huisnummers 153 en 157. De gemeente Wierden wil meewerken aan de verrijzenis van een dubbele woning op de plek van 155, maar stelde als voorwaarde dat  kapper Frans, de broer van mede-eigenaar Gerard en van schenker AndrĂ©, in het dorp 24 vervangende parkeerplaatsen zou laten aanleggen, recent ineens verminderd tot negen, wat de knippers en de schenker nog steeds een vorm van oneigenlijke handjeklap vinden en getuigend en een vorm van bestuurlijke willekeur die zweemt naar de handel en wandel op de paardenmarkt. 

De kwestie sleept al jaren en de coalitiepartij NEW benevens de oppositiepartijen PPW en VVD zijn van mening dat het genoeg is geweest. Er moet volgens de drie fracties een eind komen aan deze langslepende kwestie. Het college dient volgens hen gebruik te maken zijn wijzigingsbevoegdheid. De crux is naar het oordeel van de drie partijen behoorlijk bestuur, in die zin dat gedane afspraken door vorige colleges en gemeenteraden worden nagekomen wegens bestuurlijke overdraagbaarheid. 

Er dient volgens de drie fracties na tien jaar soebatten, duwen en trekken, sprake te zijn van uniforme regels voor ondernemers, want dat is waar het aan de Dorpsstraat-Zuid te Enter in de onderhavige kwestie al jaren aan schort. En dus zal  CDA-wethouder Coes, die dit omineuze dossier twee jaar geleden bij zijn aantreden toegeschoven kreeg, figuurlijk gezien in het zand moeten bijten. Voormalige wethouders op het beleidsterrein Ruime en Wonen waren de christendemocratische bestuurders Broeze en Span; zij lieten na deze Enterse affaire tot een voor elkeen bevredigend einde te brengen. 

 

 

 

 

Deel dit nieuws!