De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Twente Airport parkeerplaats en onderhoudsplek voor vliegtuigen

Twente Airport parkeerplaats en onderhoudsplek voor vliegtuigen

ENSCHEDE - Het asfalt van de Luchthaven Twente gaat dienen als parkeerplaats van vliegtuigen van de Duitse maatschappij Lufthansa die daar landen voor onderhoud en service. Vanmorgen is het eerste toestel op Twente Airport geland, een Boeing 747-400. De komende weken zullen nog vijf toestellen van dit type, een zogenoemde widebody, in Twente neerstrijken.

Als gevolg van het wegvallen van de vraag en de vele reisbeperkingen houden veel luchtvaartmaatschappijen een groot deel van de vloot aan de grond. Twente Airport biedt parkeerplekken voor vliegtuigen van luchtvaart- en leasemaatschappijen uit binnen- en buitenland. Het parkeermanagement en onderhoudsservices voor de zes vliegtuigen van Lufthansa wordt uitgevoerd door een dochteronderneming van de Lufthansa Group; het onderhoudsbedrijf Lufthansa Technik, dat het parkeermanagement vanuit Amsterdam zal ondersteunen.

Het plan om onderhoudsactiviteiten op Twente Airport te ontwikkelen krijgt hierdoor volgens directeur De Groot een vliegende start. Ze zegt ook een positieve bijdrage te verwachten aan het creëren van bedrijvigheid op de Technology Base, waar Twente Airport deel van uitmaakt.

Twente Airport werkt aan  een toekomst met vliegtuigonderhoud.  De Groot: ‘Wij willen luchtvaart- en leasemaatschappijen op een flexibele en innovatieve wijze de hoogwaardige service bieden die zij verlangen. De grote Europese luchthavens hebben steeds minder fysieke ruimte. Bovendien gaat onderhoud ook ten koste van de beschikbare slots. De coronacrisis zorgt voor een tijdelijke dip in de vervoersvraag, maar een groeiende vraag naar parkeerplaatsen voor vliegtuigen, voor korte maar ook voor de wat langere termijn. Als de vervoersvraag weer groeit, zal de vraag naar onderhoud weer toenemen.’ Het plan voorziet op termijn in de aanleg van extra parkeerplaatsen en onderhoudsfaciliteiten. De onderhoudsactiviteiten op Twente Airport biedt kansen voor innovatieve bedrijvigheid op de luchthaven en op het aanliggende bedrijvenpark van de Technology Base, waar Twente Airport deel van uitmaakt en passen binnen het geldende luchthavenbesluit.

Deel dit nieuws!