De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Twenterand onderzoekt optie kunstgrasvelden zonder rubberkorrels

Twenterand onderzoekt optie kunstgrasvelden zonder rubberkorrels

VRIEZENVEEN/VROOMSHOOP - De toplaag van de kunstgrasvelden van de voetbalclubs  DETO in Vriezenveen en Boys/Sportlust in Vroomshoop worden dit jaar vervangen. Het bedrijf Bouma Sport & Groen gaat dit doen, want kwam bij de aanbesteding als nummer één uit de koker. Volgend jaar zijn de velden bij Den Ham en DOS ’37 in Vriezenveen aan de beurt, waarbij zal worden onderzocht of non-fill een optie is. De gemeente spreekt hierover met de KNVB.

Bouma Sport & Groen is gevraagd bij de aanleg van de velden in de vier kernen van de gemeente waar mogelijk gebruik te maken van lokale onderaannemers.

Vanwege vermoede problemen met gezondheid en milieu bij het bespelen van de huidige 'rubbervelden' zijn non-fill velden in opkomst. Om die reden verklaart sportwethouder Paters dat de gemeente in elk geval afstand neemt van van de rubberkorrels van autobanden die nu op deze vier velden liggen. 'Met de sportverenigingen hebben we overlegd wat de beste optie is voor de velden. We kwamen uit op een kunstgrasveld ingestrooid met het materiaal EPDM, dat is een synthetisch rubber. Hiermee worden in ieder geval twee nieuwe velden ingestrooid.'

 

 

Deel dit nieuws!