De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • SP, D66 en GroenLinks willen actie voor leefbaar centrum Markelo

SP, D66 en GroenLinks willen actie voor leefbaar centrum Markelo

MARKELO  - De raadsfracties van de SP, D66 en GroenLinks willen van het college van burgemeester en wethouders der gemeente Hof van Twente opheldering over een aantal heikele ontwikkelingen om en bij de Kaasfabriek en de veevoederfabriek ABZ in het centrum van Markelo.

Bij de Kaasfabriek signaleren de drie oppositionele fracties verpaupering van de directe omgeving en overlast van drugs-gerelateerde problemen. De fracties willen van het college weten of de Stichting Kaasfabriek überhaupt nog bestaat en of over de verhuur van ruimtes in het gebouw gesprekken plaatsvinden met potentiële huurders. De fracties signaleren ook verpaupering in de omgeving  en willen weten het college daar aan denkt te gaan doen. Ze zijn benieuwd hoe wethouder Scholten vorm en inhoud geeft aan de toegezegde ‘burgerparticipatie’ in het gebied.

Als suggestie dragen SP, D66 en GroenLinks aan om te proberen mee te liften op het regionaal in te haken op het stichten van ‘creatieve broedplaatsen’ in bijzondere gebouwen. ‘Hoe kijkt uw college aan tegen een dergelijke ruimte in Hof van Twente, meer speciaal in Markelo, de Kaasfabriek.’

De drie fracties kaarten in hun vragen aan het college ook de suggestie aan van de Overijsselse statenleden Wissink van de PvdA en Leferink van de VVD, die onlangs betoogden dat zou moeten worden geprobeerd de veevoederfabriek ABZ zou moeten worden verplaatst naar een bedrijvenpark teneinde zo licht en lucht te geven voor centrumontwikkeling in het herenboerendorp van Hof van Twente. SP, D66 en GroenLinks zien wel brood in het idee en wil weten of het college wil meewerken aan een onderzoek om de mogelijkheden in beeld te brengen en eraan bij te dragen.

Deel dit nieuws!