De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Behalve bioscoop en horeca ook kantoor in oude postkantoor Enschede

Behalve bioscoop en horeca ook kantoor in oude postkantoor Enschede

ENSCHEDE – Behalve een commerciële bioscoop met meer zalen en horeca/kleine detailhandel komt in het voormalige postkantoor aan Boulevard 1945 ook een kantoorpand. Het college van burgemeester en wethouders kan daarmee leven. De laatste gebruiker van het gewezen postkantoor was de woningcorporatie Domijn.

De gewijzigde (ver)bouwplannen zijn concreet uitgewerkt in de omgevingsvergunning. Bij de exacte invulling van het pand is volgens het college van burgemeester en wethouders gebleken dat het wenselijk is ook ‘zelfstandige kantoorruimte’ toe te staan. Om de kantoorruimte toe te voegen, zal elders in het plangebied (begane grond aan de zijde van de Kuipersdijk) kantoorruimte verdwijnen. Per saldo verdwijnt volgens het college meer kantoorruimte dan er bijkomt. De procedure voor de omgevingsvergunning bouwen voor de bioscoop en horeca is in gang gezet en wordt verleend. De bestemmingsplanherziening heeft geen gevolgen op deze procedure.

De vierde bioscoop van Enschede (na Alhambra/Cineast en Concordia/Filmhuis in de binnenstad en Kinepolis/Cinestar bij station Drienerlo) werd precies drie jaar geleden door projectontwikkelaar gelanceerd als ‘filmzalencomplex met gerelateerde uitgaanscomponenten’, waarbij zou worden gemikt op 350.000 tot 400.000 bezoekers per jaar.

Deel dit nieuws!