De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Dinkelland ijvert met bloemen en bijen voor verbetering biodiversiteit

Dinkelland ijvert met bloemen en bijen voor verbetering biodiversiteit

DENEKAMP – De dorpen en hun omgeving gaan er in Dinkelland gaan er volgens het gemeentebestuur waarschijnlijk anders uitzien vanwege meer aandacht voor de biodiversiteit. Ook de inwoners moeten volgens wethouder Blokhuis anders doen door anders denken.

De gemeente zet gericht in op het aloude verhaal van het bloemetje en de bij. ‘Zonder bijen geen bloemen en zonder bloemen geen groenten, fruit of noten. Een grote verscheidenheid aan planten en dieren zorgt ervoor dat bloemen bestoven worden, de bodem vruchtbaar blijft en ziektes of plagen binnen de perken blijven', aldus Blokhuis.

Het gemeentebestuur memoreert dat steeds meer planten- en bijensoorten uitsterven of daarmee worden bedreigd. Om die reden zet de gemeente volgens Blokhuis in op het planten van drachtbomen en om het omvormen van grasperken tot bloemenweides.

Bovendien is besloten de wadi’s en de ruimtes rondom de wadi’s nog slechts twee keer per jaar te maaien. Hierdoor zou een natuurlijke begroeiing met meer bloeiende kruiden ontstaan, die gunstig worden genoemd voor de biodiversiteit.

 

Deel dit nieuws!