De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Akkoord verhuur pand Molukkers aan Jan Steenstraat in Almelo

Akkoord verhuur pand Molukkers aan Jan Steenstraat in Almelo

ALMELO – De vereniging Akar Bahar binnen de Molukse gemeenschap te Almelo is in staat gesteld het pand aan de Jan Steenstraat te huren. Dat laat het college van burgemeester en wethouders weten in reactie op vragen van het raadslid Hümmels van Leefbaar Almelo. De vereniging gebruikte het gebouw al langer, maar wethouder Langius opteerde langdurig voor verkoop van het pand in het kader van het beleid zoveel mogelijk onroerend goed af te stoten.

In weerwil van een raadsmeerderheid voor het voorstel van Hümmels om het pand toe te wijzen aan Akar Bahar hield de weerspannige wethouder vast aan verkoop. Alleen de fracties van CDA en ChristenUnie steunden hem.  Nu meldt het college dat het pand toch beschikbaar wordt gesteld aan Akar Bahar en dat dit is afgestemd met en akkoord bevonden door de Molukse Raad, want dat is gesprekspartner van de gemeente in de onderhandelingen over het gebouw.

Binnen de Molukse gemeenschap zou weliswaar geen eensgezindheid bestaan, maar een ‘nieuw opgerichte vereniging Akar Bahar’ zou nu akkoord hebben gegeven en de wethouder gaat kennelijk overstag, blijkens de antwoorden van het college van burgemeester en wethouders.

 

Deel dit nieuws!