De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Deel raad Hengelo hekelt kunstgeld voor schrijven van beleidsnotitie

Deel raad Hengelo hekelt kunstgeld voor schrijven van beleidsnotitie

HENGELO – In de gemeenteraad van Hengelo bestaat, bij oppositionele fracties, kritiek op het aanwenden van geld voor beeldende kunst voor het laten maken van een beleidsnotitie. Volgens wethouder Van Wakeren is dit conform een raadsbesluit gebeurd. Het gaat om een bedrag van veertienduizend euro voor de kunsthistorica Reinders, tegenwoordig directeur van museum CODA te Apeldoorn en – lang geleden – van De Waag in Almelo.

Naar de mening van de wethouder van kunst en cultuur besloot de raad de stedelijke kunstpausen Van Dijk en Noltes geld te geven voor het organiseren van kunstactiviteiten met hun vehikels 074PK en HeArtpool. Beide organisaties krijgen elk twintigduizend euro. Daarmee is het overhevelingsgeld van 55.000 euro dat de raad vorig jaar beschikbaar stelde op.

De politieke drukte over de besteding van bijna een kwart van het budget is volgens Van Wakeren ongefundeerd, want past naar zijn opvatting binnen het raadsbesluit. Daar denken onder meer de oppositiepartijen Burgerbelangen, CDA en PvdA een tikje anders over, want hun woordvoerders Daals, Steen en Luttikholt menen dat het geld beschikbaar zou zijn gesteld voor scheppende kunst. De coalitie had geen moeite met de besteding van veertienduizend euro voor een beleidsnotitie. Of zoals partijleider Wiertsema van Pro Hengelo zei: 'Het is conform.' 

Deel dit nieuws!