De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Aldi verhuist van Deurningerstraat in Enschede naar Schuttersveld

Aldi verhuist van Deurningerstraat in Enschede naar Schuttersveld

ENSCHEDE - De supermarkt Aldi verhuist op afzienbare termijn van de plek tussen Deurningerstraat en Kottendijk naar Schuttersveld/Woonplein. Het huidige pand wordt ‘sterk verouderd’ genoemd en zal na de sloop dienen voor woningbouw. Er zijn 28 huizen gedacht, die het bouwbedrijf Hegeman zal optrekken.

Al jaren bestond bij de Aldi-directie het voornemen de 'uitgewoonde plek' aan de Deurningerstraat  te vertrekken, maar dat plan bleef om uiteenlopende redenen al die tijd een papieren tijger. Het wachten was vooral op een goede plek voor een nieuwe supermarkt.  Aanvankelijk was Schuttersveld geen optie, omdat een supermarkt géén woonwinkel is, maar onder druk wordt ook bij de gemeente alles vloeibaar.

De kogel is nu door de kerk en de nieuwe winkel van de supermarktketen zal verrijzen op een lap 'overgeschoten' grond op het Woonplein. Het is een perceel dat nu als parkeerplaats dient zonder die bestemming te hebben. Er moest ook nog een akkefietje met de buren worden opgelost die deels op 'Aldi-grond' bouwden. Daar zijn veel geschillen en gesprekken over geweest, plus gerechtelijke interventie, met uiteindelijk een overeenkomst.

De vrijkomende plek van het huidige Aldi-filiaal krijgt  volgens het voorstel aan de gemeenteraad ‘vanuit het ambitiedocument Centrumkwadraat’ een bouwbestemming teneinde ‘een belangrijke bijdrage te leveren aan de versterking van de kwaliteit van dit deel van het centrum voor de doelgroep die nabij het centrum van de stad wil wonen’.
 

Deel dit nieuws!