De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Plan voor nieuw waterwingebied van Vitens in Notter te Wierden

Plan voor nieuw waterwingebied van Vitens in Notter te Wierden

NOTTER/WIERDEN - In de buurtschap Notter aan de westzijde van het dorp Wierden zou het waterwinbedrijf Vitens een lap grond hebben gekocht of willen kopen om er in de toekomst water te winnen. Vitens zegt nooit mededelingen te doen over plannen om grond te verwerven, ‘ter ontkenning noch ter bevestiging’. Het betreft percelen aan de Wittenbeltsweg ten zuiden van de N35.

Eerder werd op de Dennenkamp aan de Nottermorsweg een wingebied voor drie miljoen kubieke liter in gebruik genomen ter vervanging van de inkrimping van het gebied aan de Nijverdalsestraat waar de nieuwe N35 is gedacht, maar er zou meer grond nodig zijn, waarvoor het oog dus zou zijn gevallen op percelen aan de Wittenbeltsweg.

Het raadslid Egberts van het CDA in Wierden zei onlangs te hebben opgevangen dat Vitens ermee bezig is. Egberts, zelf aan de westzijde van het dorp werkzaam op de familieboerderij aan de Dwarsdijk benoorden de N35, is is op vele fronten actief, onder meer in agrarische organisaties en de gemeentepolitiek.

Egberts heeft al geruime tijd warme belangstelling voor de handel en wandel van Vitens. Hij was indertijd ook de animator van de actie het waterwinbedrijf te laten betalen voor het slaan van putten ten behoeve van de winning van grondwater. Hij stelt dat drinkwater maatschappelijk belangrijk is benevens een aanmerkelijk economisch goed.

Een door Egberts ingediende motie van deze strekking werd in de gemeenteraad destijds met algemene stemmen aanvaard.  Vitens onttrekt op jaarbasis zo’n tien miljoen kuub water aan de ondergrond in Wierden, tegenwoordig in Ypelo.

Deel dit nieuws!