De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Enschede van de grote gemeenten gekozen tot de beste Fietsstad

Enschede van de grote gemeenten gekozen tot de beste Fietsstad

ENSCHEDE - De gemeente Enschede is de beste fietsstad van de grote gemeenten in Nederland. Dat maakten directeur Kluit van de Fietsersbond en voormalig wielrenster Marijn de Vries vandaag in de Jaarbeurs te Utrecht bekend tijdens de Landelijke Fietsstad 2020-verkiezing. In de all over-verkiezing, van alle gemeenten groot en klein, kwam Veenendaal als beste fietsgemeente uit de koker.

De jury verkoos Enschede vanwege de grote inzet om het fietsklimaat ter stede te verbeteren. Naar de opvatting van Kluit heeft de gemeente Enschede de afgelopen jaren keihard gewerkt en flink geïnvesteerd om Fietsstad te worden. 'En dat merken fietsers op straat',  aldus Kluit.

Naar eigen zeggen is verkeerswethouder Van Houdt trots. Hij was mét fietsburgemeester Hennie Kuiper naar de Domstad afgereisd. ‘Juist in een grote stad als de onze met een ingewikkelde infrastructuur willen we ruim baan geven aan de fiets. We hebben in een jaar tijd drie landelijke prijzen binnengesleept. De basisschool De Fontein won eerder al de Landelijke Fietsbelofte, waar ouders beloven hun kind op de fiets naar school te brengen. We hebben volgens de ANWB de beste fietssnelweg F35 van Nederland. En dan nu de Fietsstadprijs. We geloven in Enschede dat de fiets het belangrijkste vervoermiddel is voor de meeste verplaatsingen in de stad. Enschede zal blijven inzetten op het bereikbaar houden van de stad en voor verdere promotie van de fiets.’

 

 

Deel dit nieuws!