De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Toerisme Rijssen-Holten op zoek naar geld uit markt naast subsidie

Toerisme Rijssen-Holten op zoek naar geld uit markt naast subsidie

RIJSSEN/HOLTEN - Het college van burgemeester en wethouders van Rijssen-Holten wil 'in beginsel' de aanvraag voor meer susidie van Toerisme Rijssen-Holten afwijzen. Het college wil wel om tafel met het bestuur van de rechtsopvolger van de VVV om te bezien of er andere interne en/of externe financieringsmogelijkheden zijn.

Toerisme Rijssen-Holten toucheert voor 2020 een bedrag van 88.050 en dat is inclusief geïndexeerde verhoging. De organisatie, die vanuit het Kulturhus in Holten werkt aan de bevordering van toerisme en recreatie, is volgens het college van burgemeester en wethouders een belangrijke economisch-maatschappelijke partner om de magnetische kracht van de parels in de beide kernen, inzonderheid Holten, nationaal onder de aandacht te brengen

Er zijn naar het oordeel van het college veel stappen gezet sinds de omvorming van de voormalige VVV tot de nieuwe organisatie Toerisme Rijssen-Holten. Daar wordt volgens het dagelijks bestuur der gemeente een passende subsidie voor overgemaakt, in de overtuiging dat andere 'stakeholders' materieel en financieel kunnen aanhaken, waaronder bedrijven. Het college wil er dus wel in meedenken cofinanciers op te porren.

 

 

Deel dit nieuws!