De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Meerderheid raad Haaksbergen ageert tegen was- en strijkservice

Meerderheid raad Haaksbergen ageert tegen was- en strijkservice

HAAKSBERGEN – Een meerderheid van de gemeenteraad van Haaksbergen ziet niks in de door het college van burgemeester en wethouders voorgestane was- en strijkservice die de gemeente per jaar 137.000 euro zou opleveren. Dat bleek tijdens een commissieberaad. Niettemin wil PvdA-wethouder Peppelman het voorstel zonder aanpassingen voorleggen aan de gemeenteraad.

Een curieus aspect is dat de collegepartijen VVD en PvdA voor zijn, maar hun coalitiegenoot CDA voorshands niet. Ook de oppositiepartijen in de Haaksbergse gemeenteraad zijn tegen. Ze vinden dat het ten koste gaat van inwoners die afhankelijk zijn van zorg en huishoudelijke ondersteuning. Bovendien vinden ze de argumenten flinterdun en de risicofactoren megagroot.

Het gaat om een ‘algemene voorziening voor wassen en strijken’ ten behoeve van mensen die zorg nodig hebben. Een bedrijf komt de vuile was halen en zal het gewassen en gestreken terugbrengen. Dat zou efficiënter gebeuren dan nu vaak het geval is en bovendien zal het bedrijf lokale arbeidskrachten inschakelen. Naar de mening van Peppelman worden twee vliegen in één klap geslagen: enerzijds een besparing op de zorgkosten en anderzijds minder uitkeringskosten doordat mensen die nu een uitkering hebben een betaalde baan krijgen. Hij wijst erop dat de Participatieraad met het voorstel kan leven. Of de gemeenteraad dat ook kan zal volgende maand blijken.

 

Deel dit nieuws!